The start.

Geboren en getogen in Almere. Mijn mooie stad waar ik ontzettend van hou. Ik was een simpele jongen. Spelletjes spelen vond ik geweldig. Al op jonge leeftijd kreeg ik van mijn lerares te horen dat ik achterlijk was. Ik mocht geen reguliere lessen volgen in mijn eigen groep en zo werd ik 2 groepen teruggezet.

Na wat heftige discussies tussen mijn vader en mijn lerares, kwam het er uiteindelijk op neer dat ik niet naar speciaal onderwijs hoefde te gaan. Ik moest wel groep 5 opnieuw doen.

Ik had sindsdien heel weinig zelfvertrouwen en dat zeiden mensen ook wel vaak tegen mij. Ik moest volgens mensen werken aan mijn zelfvertrouwen. Na 8 jaar kreeg ik een TL advies en zo begon mijn middelbare school tijd.

Na mijn middelbare school, moest ik besluiten wat ik wilde gaan studeren. Daar begon het al een beetje. Ik had nooit nagedacht over wat ik leuk vond. Na wat discussiëren, kwamen mijn broer en ik tot de conclusie dat een juridische opleiding misschien wat voor mij was.

Ik moet zeggen dat ik het best goed deed. Ik haalde hoge cijfers en studenten kwamen zelfs naar mij toe voor mijn verslagen. Hoe dan ook, ik vond het helemaal geen leuke opleiding.

Tijdens mijn laatste stage veranderde alles. Ik wist dat dit mijn laatste kans was om te besluiten of ik HBO wilde doen. Maar kon ik dat wel? Wat vond ik precies leuk? Wie was ik? HBO is toch alleen voor slimme mensen? Ik besloot om op onderzoek uit te gaan. Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom wil ik dit?

Ik ging elke dag op Khan Academy cursussen volgen over biologie, economie en wiskunde. Biologie was zo fascinerend. Ik dacht dat ik wist wat ik wilde gaan doen. Ik wilde de zorg in gaan. Tijdens het scrollen kwam ik een cursus tegen over programmeren. Ik zei tegen mezelf dat programmeren niks voor mij was. Na 2 dagen besloot ik het toch te gaan doen en ja hoor, dat was het. Voor ik het wist was ik letterlijk de hele dag bezig met programmeren.

Ik was zo gefascineerd dat ik zelfs op mijn stageplek op kladpapiertjes code begon te schrijven. Ik bedacht iets en schreef alles op in code en als ik dan thuis kwam, ging ik het uittesten of het werkte. Zo besloot ik de IT manager van het bedrijf te benaderen. Tegelijkertijd kwam ik ook in contact met LinkedIn op deze manier. Ik werd uitgenodigd door de IT manager. Ik mocht naar het hoofdkantoor komen van het bedrijf. Het was zo leuk. Mijn besluit was duidelijk. Ik wilde een software engineer worden, maar niet zo maar een software engineer.

Grown up.

Ik had nog altijd liefde voor de zorg en zo kwam het idee bij me naar boven om de ultieme BMI calculator app te maken genaamd,Healthyness. Healthyness was een fail, op z’n zachtst gezegd, maar ik had geleerd hoe ik een app kon publiceren.

Ik ging op onderzoek uit. Wat was een probleem? Ik zag na wat onderzoeken een artikel over ZZP huisartsen. Die waren upcoming. Daar kwam mijn ‘genius’ idee. “Jaaa ik ga de huisarts branche compleet op ze kop zetten door huisartsen te gaan uberizen!”. Ik begon gelijk met bouwen zonder marktonderzoek. Dit zag er al een stuk beter uit dan mijn eerste applicatie. Of het een echt probleem wist ik niet.

Daar kwam het. Ik moest iedereen alert maken van dit idee! Zo besloot ik mijn eerste echte serieuze post te maken op LinkedIn. Nooit had ik zoveel interactie gehad als toen. Ik sprak ineens met doctoren en investeerders. Het was een goed idee, maar het was soms schrikken voor huisartsen. Want ja het woord Uber klinkt soms niet heel fijn en ze hadden er gaan financiële profijt bij.

Zo heb ik dit idee losgelaten, maar ik deed het steeds beter. In mijn laatste jaar op het HBO, besloot ik een medicatie app te maken. Dit keer begon ik anders. Ik begon op social media om marktonderzoek te doen. Ik wilde een product bouwen die ertoe deed. Wat vonden mensen van een medicatie app? Al snel zag ik dat er heel veel medicatie applicaties waren. Door vroegtijdig met mijn doelgroep te spreken, kwam ik al snel tot de conclusie wat de pijnpunten waren tijdens het gebruiken van een applicatie

 

Showtime.

Tijdens het bouwen van de ultieme medicatie applicatie, kwam ik het probleem tegen dat er jaarlijks 49.000 mensen het ziekenhuis in belanden, omdat er verkeerd medicatie wordt uitgeschreven of medicatie verkeerd wordt gebruikt.

Ik vond dit zo zorgwekkend dat ik mijn applicatie ging veranderen naar de MedicinX zoals we die nu kennen. Mijn missie is het verminderen van deze gevallen en transparantie creëren. Mensen sterven hierdoor onnodig.

Zo begon MedicinX niet je standaard medicatie applicatie te worden en begonnen mensen erin mee te gaan. Hierdoor won ik het Young Impact Award en kwam ik ook terecht op verschillende mediakanalen zoals:

LINDA

Zo heb ik geleerd dat je idee en het probleem dat je wil oplossen, jou persoonlijk moet raken.

Ik ging op pad. Ik moest mezelf vinden en dat is wat ik het afgelopen 4,5 jaar heb gedaan. In deze 4,5 jaar kan ik zeggen dat ik zulke geweldige dingen heb meegemaakt. Ik heb de Young Impact Award gewonnen voor een probleem waar ik een oplossing voor heb bedacht. Dit heb ik allemaal te danken aan het feit dat ik mezelf beter heb leren kennen en de stappen heb gezet om mezelf verder te ontwikkelen.

Ik heb gevonden wat ik leuk vind en in dit geval is het programmeren. Zo heb ik met deze passie een missie ontwikkelt om met software, problemen op te lossen zoals het medicijnen probleem die ik op dit moment probeer op te lossen. Zo heb ik een platform opgericht voor patiënten. Zij kunnen hier hun bijwerking melden en zal het uiteindelijk terecht komen op het platform om het zo voor iedereen in Nederland zichtbaar te maken. Hiermee ben ik begonnen met het transparanter maken van bijwerkingen voor iedereen in Nederland. Bekijk het platform hier: MedicinXP. Met MedicinX wil ik ervoor zorgen dat er niemand meer hoeft te sterven door medicatie, want er gaan nog steeds jaarlijks 49.000 mensen het ziekenhuis in door verkeerd medicijngebruik en verkeerd uitschrijven van medicatie. Er gaan ook jaarlijks 17.000 tot 20.000 mensen dood door dit probleem.

Dit allemaal is in mijn kamer begonnen. Een droom en ambitie waar zelfs mijn vader niet in geloofde. Niet omdat hij niet in mij gelooft, maar om het feit dat dit zo een grote ambitie is dat het mensen soms kan afschrikken. Ik liet mijn demo zien aan zoveel mensen en die moesten soms lachen en dachten dat het slechts een grapje was. Ik vond het soms frustrerend. Ondanks dat, wilde ik het verschil maken als programmeur. Ik geloofde wel in mijn doel en mijn visie. Door niet op te geven en sterk verbonden te zijn met mijn visie, is het mij gelukt om zeggenschap te krijgen. Ik heb waardevolle volgers gekregen die geloven in mijn visie.

Dit heeft mij tijd gekost en ik moest een aantal keer falen voor ik wel een idee kreeg dat waardevol was voor de mensen.

Mijn leven is het voorbeeld van hoe je zelfstandig begint met een droom en dit uitbouwt. Ik heb vele fases gekend. Ik heb begrepen hoe het is om niet begrepen te worden. Ik heb geleerd hoe het is om niet te weten wat ik precies wil. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om in jezelf te geloven. Ik heb geleerd hoe het is om alleen te zijn. Ik heb geleerd hoe het is om een ambitie te hebben waar veel mensen niet in geloven. Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is hoe belangrijk het is om te geloven in je eigen ambitie. Uiteindelijk kwam ik erachter dat alles wat er tegen mij was gezegd, helemaal niet waar was.

 

Wat kan ik voor jou doen?

Ik heb een spreker nodig.

Binnenkort een offline of online event? of zoek jij een spreker in je klas? Dan kun jij mij inhuren om te komen spreken. Ik zal praten over mijn eigen verhaal, hoe het is om iemand te zijn waar niemand in geloofde, hoe je in contact komt met mensen en ik zal praten over hoe belangrijk het is om een doel te hebben die een bepaald probleem zal aanpakken.

I need a speaker!
Ik heb een Sensei nodig.

Ben jij toe aan iemand waarmee jij kan sparren over je ideeën? Dan kun jij met mij praten om zo goed in kaart te krijgen waar jij behoefte aan hebt. Zo kunnen we samen werken aan jou, je product of een dienst dat jij probeert te lanceren.

Ben jij toe aan een Sensei? Neem dan snel contact met mij op.

I need a Sensei!

Word onderdeel van de movement.